Видеонаблюдението е вредно, това смята проф. Михаил Константинов, бивш заместник-председател на

...
Видеонаблюдението е вредно, това смята проф. Михаил Константинов, бивш заместник-председател на
Коментари Харесай

Михаил Константинов за изборите: Видеонаблюдението е крайно вредно, никъде го няма в Европа

Видеонаблюдението е нездравословно, това счита проф. Михаил Константинов, бивш заместник-председател на Централната изборна комисия по тематиката за утвърденото видеонаблюдение по време на изборите на 20-и април, тази година.

" Може на някои хора да бъде внушено, че са следени, без да бъдат следени. Не е значимо каква е действителността, а какво ние си мислим за нея. Видеонаблюдението е извънредно нездравословно, ненапразно на никое място го няма, както и няма машинно гласоподаване в Европа ", добавя той.

Според него политически цели не се реализират с механически средства и напомня, че през април 2021, до момента в който хората можеха да избират сред машина и хартия, 27% от гласоподавателите са избрали машината.

" Поне половината от хората в този момент ще изберат за гласоподават с хартиени бюлетини. Очаквам връщане на около 300 000 души по урните поради връщането на хартиената бюлетина ", сподели още Константинов.

" Последната естествена интензивност беше през април 2021, след което последваха три избора с по 600 000 по-малко. Три пъти гласоподават 2.6 млн. души, в този момент чакам да бъдат 2.9 милиона ", посочи той за публичната телевизия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР